!

Tuesday, 17 January 2012

kesian sangat .


nie bukan gambar sebenar .

okee kisah benar nie ! time 12.45 pagi . masih tengah berniaga , n tiba2 lapar ? mira suruh mok beli kan bihun tomyam . punye la tggu lame sangat ! bihun tomyam tak sampai2 , orang nye pon ntah ke mana . tiba2 mok balik then cakap mira jom ikot pergi kat tepi jalan too kejab ad makcik nie , kesian sangat . okee gerai burger mira suruh mak gan abah mira yang jage , kebetulan dorang pon lepak situ . pergi la dekat tepi jalan too . depan pejabat pos .

nampak seorang makcik tengah duduk , menagis ! mira pon tanye lah makcik tgu siapa ? nak pergi mane ? dengan siapa ? macam-macam lah . die jawap die tgu anak die pergi dating dengan lelaki mane ntah . die suruh makcik tunggu . dari pukul 9 tadi , sampai sekarang tak datang lagi ?

ya allah tuhan jee yang tau apa mira rase time too . sebak ! sedih ! mak cik to nagis , tp die segan sangat nak tunjuk depan kitaorang , mate die merah , suare die sebak sangat .die kate , anak die suruh tunggu dekat situ . ummp :(

pastoo anak die call ? makcik too jawap , lepas letak makcik too kate anak die suruh kitaorang hantar kan ? ya allah bodoh nyee . rumah makcik too dekat bagan terap jaoh sangat , gelapp . kitaorang mintak no phone anak die , nak call , nak bahase kan anak nye . tapi baik nye seorang ibu . makcik too nagis .. and cakap takpayah call nak , nanti die datang ummpp :(

lamee jugak mira teman makcik too tgu anak die tapi bayang pon tak nampak . oke , makcik too tiba2 macam da sakit sangat hati nya . tiba2 nak balik . umm sedih , mira da cakap jangan la balik makvik . rumah too jauh , gelapp pulak too . lagi satu jalan nak ker bagan terap bahaye ! mybe die malu , sediy ,macam2 ad , anak die langsong tak muncul ,

makcik too terus start motor nak balik , mira halang macam mane pon die tetap degil . oke senang cite . makcik too da macam nenek . umur dalam 60lebih macam too . bawak motor pon tak larat . macam mane la nasib die time perjalanan too . die balik . mira hanye mampu tengok . bukan tanak tlg mira perempuan jalan ke sane memang bahaye . nk suruh polis tlg . die tana ! hanye mira mampu tgu anak die dtg , tp tak dtg2 jugak .

sedih nye . sebak ! pilu . semuaa ada . akhir kata sayangilah mak anda sebelum terlambat .

No comments:

Post a Comment